9,2
1.479 beoordelingen
Terug naar overzicht
toyota-news-2015-safesense-focus-large_tcm-11-329162.jpg

Altijd veilig: Toyota Safety Sense

Gerust en comfortabel onderweg

Toyota Safety Sense is voorzien van zes nieuw ontwikkelde actieve technologieën. Het ultieme doel is om het aantal verkeersongevallen zo veel mogelijk te beperken. Met deze technologieën is iedereen veiliger onderweg. Jijzelf, maar ook de weggebruikers om je heen. Bovendien zorgt de ondersteuning van de systemen voor een meer ontspannen reis.

Rij MONO

Voor veilig rijden helpt het natuurlijk ook om afleiding in de auto te voorkomen. Denk aan de overheidscampagne MONO. Afleiding van de telefoon zorgt ervoor dat je veel minder snel reageert op gevaarlijke situaties. Het is dan ook een belangrijke oorzaak voor verkeersongevallen. Het risico op een ongeval neemt bij telefoongebruik zelfs met 25 procent toe. Zet je telefoon tijdens het rijden dus gewoon even op stil, zodat je niet wordt afgeleid door binnenkomende berichtjes.

mono.jpg
Zes assistentiesystemen

Toyota Safety Sense helpt gevaarlijke situaties te voorkomen en houdt jou en je passagiers veilig. Het Pre-Collision System maakt gebruik van camera- en lasersensoren om andere weggebruikers in de gaten te houden en helpt zo om aanrijdingen te voorkomen of verzachten. Pre-Collision System met voetgangersherkenning registreert ook mogelijke aanrijdingen met voetgangers. Lane Departure Alert en Lane Trace Assist helpen de auto binnen de rijstrook te houden. Automatic High Beam schakelt automatisch het grootlicht in voor beter zicht. Road Sign Assist toont verkeersborden op het nieuwe TFT-display. Adaptive Cruise Control houdt een ingestelde afstand tot de voorganger aan.

Pre-Collision System (eventueel met voetgangersherkenning)

Het Pre-Collision System maakt gebruik van camera’s en laser om andere voertuigen te registreren. Wanneer een mogelijke aanrijding wordt gedetecteerd, krijgt de bestuurder een visuele en hoorbare waarschuwing. Ook wordt de remassistentie geactiveerd. Als de bestuurder niet op tijd remt, dan activeren de remmen automatisch om een aanrijding te voorkomen of verzachten. Het Pre-Collision System met voetgangersherkenning detecteert ook mogelijke aanrijdingen met voetgangers. De verdere werking is hetzelfde. Het systeem geeft een waarschuwing en grijpt indien nodig zelf in door de remmen te activeren.

Lane Departure Alert

De Lane Departure Alert registreert de wegmarkeringen voor de auto. Zodra de auto de rijstrook begint te verlaten zonder dat de richtingaanwijzer is geactiveerd, geeft het systeem een visuele en hoorbare waarschuwing. De bestuurder kan vervolgens de rijrichting corrigeren.

Automatic High Beam

De Automatic High Beam optimaliseert het zicht in het donker voor alle weggebruikers. Een camera registreert de verlichting van andere weggebruikers en houdt ook de helderheid van de straatverlichting in de gaten. Zo weet het systeem precies of het grootlicht noodzakelijk is en of andere weggebruikers niet worden verblind. Het systeem wisselt op basis van de omgeving automatisch tussen dim- en grootlicht.

Road Sign Assist

De Road Sign Assist houdt de verkeersborden langs de weg in de gaten. Handige informatie, zoals de huidige maximumsnelheid of inhaalverboden, worden duidelijk weergegeven op het nieuwe TFT-kleurendisplay in de auto. Het systeem geeft ook een visuele en hoorbare waarschuwing wanneer de aanwijzingen op de verkeersborden niet worden opgevolgd.

Adaptive Cruise Control

De Adaptive Cruise Control houdt niet alleen de ingestelde snelheid aan, maar ook een bepaalde ingestelde afstand tot het voertuig voor u. Zodra die afstand kleiner wordt, remt het systeem de auto af. Indien nodig worden daarvoor de remmen (en natuurlijk de remlichten) geactiveerd. Zodra de afstand tot het andere voertuig weer groter wordt, zal de auto automatisch weer rustig accelereren tot de ingestelde snelheid.

Lane Trace Assist

De Lane Trace Assist registreert de wegmarkeringen en houdt de auto automatisch binnen de juiste rijstrook. Ook let het systeem op voertuigen voor de auto en zorgt het ervoor dat automatisch voldoende afstand wordt gehouden. Dit werkt tot aan stilstand, waardoor de auto in de file zelfstandig kan rijden. Ondertussen zelf op blijven letten blijft natuurlijk wel noodzakelijk.

De exacte functies van Toyota Safety Sense verschillen per model en uitvoering en mogelijk ook per land. De exacte specificaties kunt u bij ons navragen

Inschrijven Toyota nieuwsbrief