9,2
1.479 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-elektrisch-rijden-voordeligst-header-1140-dlrsts.jpg

Hoeveel kun jij besparen door hybride te rijden?

Besparen op brandstofverbruik en C02 is dubbel winst voor jouw portemonnee.

De gemiddelde adviesprijs voor een liter benzine brak begin maart door de € 2,40 per liter. Daarmee bereikt de adviesprijs voor een liter E10 (Euro 95) een recordhoogte. Nog nooit eerder nam die prijs zo sterk toe. Ken jij de voordelen van hybride rijden en ben je benieuwd wat je hiermee kunt besparen? Ontdek ’t zelf.

Het beste van twee werelden

Met de nieuwe generatie Hybrid werken een benzine- en elektromotor naadloos samen voor een zuinige en krachtige manier van rijden. Zo rijd je tot wel 50% van de tijd elektrisch, zonder stekker. Geniet je standaard van het comfort van een automaat en profiteer je van een laag brandstofverbruik. Zo rijdt een Corolla Touring Sports ongeveer 18 tot 22 kilometer op een liter benzine. Ben jij benieuwd wat jij kunt besparen in jouw favoriete Toyota? Doe dan de test.

Bereken uw inruilwaarde in 2 simpele stappen!

  • Direct uw inruilwaarde

  • 100% vrijblijvend

  • Vanuit officiële Toyota dealer

Ontdek alle hybride modellen
86% van verkochte Toyota’s is Toyota Hybrid

Niet minder dan 63% van alle hybride auto’s die in de periode van 2009 tot 2019 zijn verkocht, is een Toyota. Sterker nog: in 2019 was maar liefst 86% van alle verkochte Toyota’s een hybride. Dat zijn overtuigende cijfers. Op zichzelf is dat natuurlijk niet zo gek, want Toyota heeft dankzij zijn jarenlange expertise op het gebied van onder meer hybride aandrijving de betrouwbaarheid van zijn producten bewezen.

Toyota-C-HR-spotlight-555.jpg
Helft van Toyota-aanbod zero emission

Hybride voertuigen zorgen op dit moment voor een verlaging van de CO2-uitstoot. Toch zet Toyota vol in op de verdere ontwikkeling van elektrificatie. Toyota streeft ernaar om in 2035 een Europese verkoopmix te hebben waar tenminste 50% van de voertuigen 0,0 uitstoot heeft. Met de komst van de volledige batterij-elektrische bZ reeks, vult Toyota zijn modellengamma aan.. Door ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie vergroot Toyota niet alleen de actieradius, maar kan het ook goedkopere elektrische auto’s te produceren, zodat een elektrisch rijden bereikbaar is voor iedereen

*De vergelijking is gebaseerd op basis van onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door JATO Dynamics BV (2020). Hierin worden de uitstoot- en verbruikscijfers van een Toyota Hybrid vergeleken met de gemiddeldes uit het desbetreffende segment van voertuigen met een conventionele benzinemotor. In de berekening bedraagt de brandstofprijs € 2,486 (www.unitedconsumers.com), peildatum: 11-03-2021. De kilometrage bedraagt 10.500 kilometer per jaar (CBS, 2021).

Houd mij op de hoogte van bZ