9,2
1.479 beoordelingen
Terug naar overzicht
2023_YARIS_CROSS_EXT_001-bijgesneden-1

Nieuwe Toyota Yaris Cross

Launch Edition: exclusieve kleur Urban Khaki

Toyota breidt het aanbod van de populaire Yaris Cross uit. De compacte SUV veroverde in het eerste jaar dat hij op de markt was de World Urban Car-titel en vele andere prijzen. De Toyota Yaris Cross heeft zich sinds zijn introductie in 2021 bewezen als een sterke en competitieve uitdager op de snel groeiende Europese B-SUV-markt. Dit jaar is hij dan ook de leider in zijn segment.

Houd mij op de hoogte
Hybrid 130

De Yaris Cross is nu nóg aantrekkelijker. Zijn hybride-elektrische aandrijflijn levert nu al krachtige prestaties, maar er komt ook een tweede hybride aandrijflijn: de Hybrid 130. De krachtigere elektromotor-generator daarvan levert meer power dan de bekende 1,5 liter hybride aandrijflijn in de Yaris Cross. Samen met andere aanpassingen geeft dat een vermogenstoename van 14%: van 85 naar 97 kW / 116 naar 132 pk. Ook is het maximumkoppel met 30% toegenomen: van 141 naar 185 Nm.

Toyota-Yaris-Cross-exterieur-voorkant
Toyota-Yaris-Cross-Hybrid-interieur-stuur-dashboard
Snelle acceleratie, vlotter inhalen

Het resultaat is een snellere acceleratie, van 0-100 km/u in 10,7 seconden, van 80 naar 120 km/u in 8,9 seconden. De nieuwe Yaris Cross is met een CO2-uitstoot van 103-122 g/km de beste in zijn klasse. Het koppel, ofwel de trekkracht, van de Hybrid 130 aandrijflijn is bij alle toerentallen hoger, waardoor de auto dynamischer aanvoelt en sneller reageert op het gaspedaal. De Yaris Cross Hybrid 130 biedt extra rijplezier, zowel in de stad als daarbuiten. De wendbaarheid en de prestaties worden ondersteund door het lage zwaartepunt en de zeer stijve carrosserie.

Hybrid 115

Toyota introduceert de nieuwe Hybrid 130 aandrijflijn in de topversies van de Yaris Cross, zoals de GR SPORT en de nieuwe Launch Edition. De bestaande 85 kW / 116 pk sterke hybride aandrijflijn, vanaf nu Hybrid 115 genaamd, blijft in het assortiment.
Voor veel mensen die een Yaris Cross kiezen, is de hybride-elektrische aandrijflijn de doorslaggevende factor. Met zijn 100% hybride line-up en de unieke keuze uit twéé aandrijflijnen, hebben Yaris Cross kopers nu meer keuze dan ooit en kan hij nog beter aan hun behoeften voldoen.

Toyota-Yaris-Cross-exterieur-achterkant
Stiller

De Yaris Cross profiteert van extra maatregelen om geluid en trillingen te verminderen. Het motorgeluid is sterker onderdrukt door demping en geluidsisolatie – in de carrosserie en onder de motorkap. Om wind- en weggeluid te beperken, zijn de ruiten van dikker glas.

Digitale gebruikservaring

De digitale gebruikservaring in de Yaris Cross begint met het digitale, personaliseerbare instrumentarium en een nieuw multimediasysteem. Het 12,3 inch grote instrumentarium in de Executive, GR SPORT en Launch Edition geeft informatie optimaal leesbaar weer (7 inch voor Yaris Cross Active en First Edition).

Het vernieuwde Toyota Smart Connect multimediasysteem met 9 of 10,5 inch scherm is ontworpen voor intuïtief gebruik en heeft een grote rekenkracht voor cloudgebaseerde navigatie. Het ‘always connected’ systeem geeft toegang tot actuele informatie over route en verkeer voor optimale reisplanning. Multimedia-upgrades en nieuwe functies worden naadloos over-the-air geïnstalleerd.

Toyota-Yaris-Cross-Hybrid-exterieur-schuinvoor
Smart Digital Key

De Yaris Cross Launch Edition is uitgerust met Smart Digital Key, gekoppeld aan de MyToyota-app. Zo hebben gebruikers toegang via hun smartphone, zonder dat ze die tevoorschijn hoeven halen. Met dezeie app kun je de auto ook ver-/ontgrendelen op afstand, de klimaatregeling vóór vertrek starten en de alarmlichten activeren om de auto in drukte te vinden.

Toyota T-Mate: veilig en ontspannen rijden

Toyota wil van de huidige generatie Yaris hatchback de veiligste compacte auto ter wereld maken, door hem uit te rusten met een breed scala aan actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen. De Yaris Cross profiteert van hetzelfde uitgebreide Toyota T-Mate genoemde pakket.
Toyota T-Mate is de naam voor geavanceerde veiligheids- en assistentiesystemen. In de nieuwe Yaris Cross zijn deze verbeterd en uitgebreid en zo effectiever dan ooit. Ze omvatten ook de nieuwste generatie Toyota Safety Sense systemen. Zo ga je veiliger dan ooit de weg op.

Toyota-Yaris-Cross-interieur-stoelen
Extra stijl: de Launch Edition

De styling van de Yaris Cross – de uitstraling van een SUV, maar dan voor een compacte, wendbare auto die zich thuis voelt in de stad – roept veel positieve reacties op. De visuele aantrekkingskracht is nog sterker in de Launch Edition. Die is er in de kleur Urban Khaki met exclusieve lichtmetalen 18-inch vijfspaaksvelgen die de stoere uitstraling versterken. Alternatieve kleuren zijn Platinum Pearl White en Silver Metallic.

De stiksels en sierlijsten in de interieurbekleding complementeren de carrosseriekleur. De bekleding heeft een nieuw patroon en het onderste deel van het dashboard is voorzien van zachte bekleding. 

Tweede kwartaal 2024

In het tweede kwartaal van 2024 wordt de nieuwe Toyota Yaris Cross in Nederland verwacht. De prijzen worden dichter bij de marktintroductie bekendgemaakt.

Toyota-Yaris-Cross-exterieur-zij-achterkant
Houd mij op de hoogte Inschrijven Toyota nieuwsbrief