9,2
1.479 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-RAV4-Adventure-1140-380.jpg

Toyota RAV4 Adventure: avontuurlijk topmodel

Versterkt de SUV-kwaliteiten van de RAV4

De Adventure is een nieuwe, avontuurlijke uitvoering van de Toyota RAV4. Met zijn robuuste styling en standaard hybride aandrijflijn met intelligente vierwielaandrijving versterkt hij de SUV-kwaliteiten van de RAV4, zowel op als naast de weg. Begin 2022 staat hij bij de dealers, nu stellen we hem alvast aan je voor.

Avontuurlijk én efficiënt

Met zijn robuuste uitstraling past de nieuwe Toyota RAV4 Adventure perfect bij het avontuurlijke buitenleven, maar wel met dezelfde efficiëntie als de standaard RAV4. De RAV4 Adventure heeft een extra stoer frontdesign met een nieuwe, volledig zwarte grille met het Toyota logo prominent in het midden. Verder hebben de mistlampen een zwarte behuizing en de voorbumper een opvallende skidplate in een contrasterende zilverkleur. Al met al een indrukwekkende verschijning!

Toyota-RAV4-ADVENTURE-1140-exterior_tcm-22-2363360.jpg

Land Cruiser FJ40

Aan de zijkant gaat deze stoere uitstraling verder met brede wielkasten met daarin matgrijze 19-inch lichtmetalen wielen. Verder is ook aan de achterzijde een zilverkleurige skidplate te vinden. Bovendien is de RAV4 Adventure leverbaar in een kleurencombinatie met de carrosserie in Urban Khaki en zowel het dak als de raamlijsten in Dynamic Grey. Die kleurstelling is een hommage aan de legendarische Toyota Land Cruiser FJ40. Het interieur van de RAV4 Adventure is voorzien van stoelen met zwart synthetisch leder met oranje stiksels. Die stiksels komen ook terug op dashboard en portieren. Fraaie dorpels maken het plaatje compleet.

Toyota-RAV4-ADVENTURE-1140-dashboard_tcm-22-2363393.jpg

Standaard hybride aandrijving

Hoe stoer en robuust de RAV4 Adventure er ook uitziet, hij is niet minder efficiënt dan de standaard RAV4. Als Adventure is de auto namelijk standaard voorzien van de vierde generatie Toyota hybride aandrijving. Dankzij een compacte elektromotor op de achteras heeft de RAV4 Adventure ook vierwielaandrijving. De elektromotor levert samen met de 2,5-liter viercilinder benzinemotor een vermogen van 163 kW (222 pk). Het maximum trekgewicht bedraagt zelfs 1.650 kg. Kortom, geen klus is te zwaar voor de RAV4 Adventure!

Toyota-RAV4-ADVENTURE-1140-seats_tcm-22-2363391.jpg

Tien miljoen

We noemden net al de Land Cruiser FJ40, maar de RAV4 is hard op weg om net zo’n legendarische auto te worden. In 1994 kwam de eerste RAV4 op de markt. Als een van de eerste combineerde hij de eigenschappen van een SUV met het gebruiksgemak en de wendbaarheid van een reguliere personenauto. Een nieuw segment was geboren! Sindsdien zijn er al meer dan tien miljoen RAV4’s verkocht. De RAV4 Hybrid was in 2013 bovendien de eerste hybride-SUV in zijn segment en in de VS zijn zelfs volledig elektrische versies geleverd.

Meer info over de RAV4 Inschrijven Toyota nieuwsbrief